Comunicate de presă

Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP) este decisa sa faca PR pentru PR

17.10.2005 | scris de | categorie: Comunicate de presă

In 2005, la aniversarea a 10 ani de existenta, Asociatia va organiza o serie de actiuni publice menite sa transforme piata Relatiilor Publice intr-o piata matura si profesionista, in care sa activeze specialisti a caror profesie sa fie clar definita si recunoscuta de comunitate.

Agenda ARRP pentru perioada urmatoare cuprinde numeroase activitati care vor sprijini atingerea obiectivelor Asociatiei. Printre acestea se numara organizarea unor evenimente precum  “Zilele Relatiilor Publice” pe 15-16 iunie 2005, participarea la conferinte si concursuri internationale in domeniul Relatiilor Publice precum si organizarea unor dezbateri publice in parteneriat cu institutii publice si mass media. In plus, Asociatia are in programul de activitate din acest an elaborarea definitiei operationale a profesiei de “Specialist in Relatii Publice” si introducerea acesteia in “Clasificarea Ocupatiilor din Romania” precum si elaborarea unui cod deontologic al specialistilor in Relatii Publice si a unui Catalog al specialistilor in Relatii Publice din Romania.

„In ultima perioada, piata de Relatii Publice din Romania a facut pasi importanti de la adolescenta spre varsta adulta, iar ARRP se vrea un catalizator al acestui proces de maturizare. ARRP are datoria de a face PR pentru PR, de a-i convinge pe manageri, oameni politici si demnitari ca este in interesul lor sa apeleze la specialistii comunicarii publice si private. Sper ca in efortul nostru de a impune profesionalizarea comunicarii in spatiul public vom fi sprijiniti de alte organizatii civice preocupate de binele comun, precum si de mijloacele de comunicare in masa, pe care imi place sa le consider aliatii nostri atunci cand este vorba de slujirea interesului public”, a declarat presedintele ARRP, Dumitru Bortun.

ARRP reuneste specialisti care lucreaza in departamentele de Relatii Publice din institutiile publice, firme si organizatii neguvernamentale, specialisti din agentiile de Relatii Publice, liber-profesionisti, precum si cadre didactice din facultatile de profil. Noul presedinte al ARRP, Dumitru Bortun, conferentiar la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice „David Ogilvy” (SNSPA), este doctor in filosofie si specialist in marketing politic si electoral, avand o experienta semnificativa in cercetarea opiniei publice si consultanta.

Noul Consiliu de Conducere, ales pentru perioada 2005-2007, reuneste specialisti recunoscuti in domeniul comunicarii: presedinte – Dumitru Bortun; – Radut Bilbiie, Silvia Bucur, Mircea Constantinescu, Gilda Lazar, Gabriel Paslaru; secretar general – Gabriel Ferugean; membri in Consiliul de Conducere – Cristina Bãlan, Cristina Coman, Dragos Dehelean, Angelica Iva, Luminita Oprea, Mirela Pitu, Cãtãlina Stan, Doina Tãtaru, Adriana Tran si Corina Vintan.

Recomanda prietenilor

Leave a Reply