BLOGUL ASOCIATIEI ROMANE DE RELATII PUBLICE

10 abilităţi necesare unui profesionist în PR pentru 2022

28.03.2013 | scris de | categorie:

Nu lăsăm în umbră abilităţile tradiţionale necesare în PR, însă este necesar să le surprindem pe acelea de care, în viitor, nu ne vom putea lipsi:

1. Advertising copywriting

Publicitatea online se concentrează mai degrabă asupra mesajului decât asupra creativităţii, servind astfel în mod inspirat şi agenţiilor de PR. Social media, e-newsletter-e, publicitatea pe Facebook şi Google Adwords sunt tactici pe care un profesionist trebuie să le stăpânească. Te sfătuim să te foloseşti de imagini: lasă partea vizuală să ducă mai departe mesajul tău.

2. Producţia/Editarea video

Profesioniştii în PR vor trebui să-şi însuşească anumite abilităţi în ceea ce priveşte utilizarea unor instrumente precum: Final Cut Pr,  Photoshop, SM2, Sysomos, Radian6, iMovie, etc.

3. Aplicaţiile pentru mobil ar trebui să fie instrumente de bază în afaceri, nu doar o experienţă neutră sau facultativă.

4. Crearea conţinutului

Profesioniştii în PR vor stăpâni  partea de conţinut din marketingul digital. Sarcina de a crea conţinut valoros va reveni celor care ştiu să scrie.

5. Modalităţi de analiză

Se cunosc tot mai puţine informaţii despre audienţa în PR. Tocmai de aceea în viitor va trebui să se găsească modalitatatea cea mai eficientă de măsurare a acestor date şi implicit a contribuţiei acestora la impactul asupra unui program comunicaţional, dar  şi în realizarea obiectivelor în afaceri.

6. SEO (Search Engine Optimization)

Un relaţionist profesionist trebuie să cunoască tehnicile prin care munca pe care o depune în mediul online să fie mai uşor de reperat în cadrul motoarelor de căutare pe Internet. SEOMoz este o sursă utilă în acest sens.

7. Accesul imediat la informaţii

Viteza cu care un practician se conectează la informaţii determină modul în care acesta anticipează oportunităţile şi provocările.

8. Cunoaşterea limbajelor de programare

Profesionistul viitorului trebuie să cunoască instrumentele de creare, gestionare şi analiză a unui conţinut digital.

9. Conducerea echipelor virtuale

Comunicatorii profesionişti trebuie să înţeleagă faptul că pot conduce o echipă excelentă şi de la distanţă, cu ajutorul tehnologiei şi platformelor avansate. Este important ca acesta să se concentreze asupra rezultatelor, şi nu asupra timpului pe care oamenii săi îl petrec efectiv în birou.

10. Sprijinul blogger-ilor

Relaţia profesioniştilor PR cu blogger-ii reprezintă o competenţă indispensabilă unui specialist al viitorului. Comunicatorii trebuie să ştie cum să inoveze relaţia cu mass media şi codul aferent de bune practici prin includerea relaţiei cu blogger-ii în strategiile lor. Prin blog-uri  pot fi atinse şi angajate publicurile din arii de nişă.

Citeşte mai mult AICI.

Recomanda prietenilor
Comentarii (1)

Nu trebuie sa ii lipseasca nici abilitatile de leadership, gandirea critica si abilitati de management al timpului si al prioritatilor sau abilitatile de lucru in echipa. IT In timp ce unele companii de IT cauta candidati cu competente tehnice predictibile, necesare job-ului respectiv, altele au cerinte ce pot parea surprinzatoare.

Leave a Reply