BLOGUL ASOCIATIEI ROMANE DE RELATII PUBLICE

10 idei de conţinut pentru paginile Facebook

21.03.2013 | scris de | categorie:

Paginile Facebook au devenit un instrument indispensabil în activitatea oricărui comunicator. În mod ideal, paginile de Facebook ar trebui să conţină 50% conţinut original (produs de tine însuţi sau derivat din activitatea clientului tău) şi 50% conţinut din alte surse relevante pentru sectorul în care activezi tu sau clientul tău.

Iată câteva idei care să te ajute la gestionarea unei pagini de Facebook interactive.

1.Difuzează în mod constant informaţiile

Oferă-i publicului conţinut nou, relevant şi, dacă se poate, util în viaţa cotidiană sau în activitatea profesională. Încearcă să prezinţi informaţia astfel încât să fie partajabilă. Nu te sfiii să le împărtăşeşti materialele interesante pe care le găşeşti la alte surse, încercând să creezi discuţii legate de acestea.

2.Adresează întrebări

Pune-ţi fanii la contribuţie adresându-le întrebări-acroşă, stârnindu-le dorinţa de a discuta în jurul subiectului propus. Participarea fanilor este modul prin care poţi crea interacţiune pe pagina ta.

3.Conectează-ţi blog-ul la pagina de Facebook

Importând blog-ul pe pagina de Facebook, fiecare nouă postare de pe blog va fi automat vizibilă şi pe ,,peretele” de Facebook. O poţi face prin aplicaţia NetworkedBlogs. Pentru cunoaşterea paşilor care trebuie parcurşi îţi recomandăm următorul material video: http://www.youtube.com/watch?v=OCK75cNIrHw

4. Difuzează materiale video

Poţi crea pe pagina ta de Facebook un tab YouTube pe care internauţii să vizioneze materialele video pe care le-ai publicat. În cazul în care tu sau clientul tău deţineţi propriul canal YouTube, această acţiune se poate dovedi un instrument excelent de promovare a canalului Youtube şi de creştere a traficului. Pentru a integra YouTube pe pagina Facebook, poţi utiliza aplicaţia gratuită propusă de Involver.

5. Difuzează fotografii

Crearea de albume îţi permite să concentrezi pozele în jurul unui subiect precis şi să le adaugi comentarii. Fotografiile sunt un bun mijloc de a ilustra conţinutul textual şi, cel mai important, de a atrage atenţia, prin vizual, înspre text.

6. Difuzează evenimente

Prin Facebook poţi crea evenimente pe care să le împărtăşeşti pe ,,Wall” sau poţi promova evenimentele pe care le organizezi pentru clienţii tăi. Poţi, în egală măsură, promova evenimente relevante pentru publicul tău/clientului tău.

7. Postează ştiri interne

Difuzează noutăţile pe care compania/brandul pe care le reprezinţi le propun publicului. Dă-le oamenilor ocazia să pună întrebări despre activitatea clientului, apoi răspunde-le în timp util. Publicul va simţi că este obiectul preocupării tale şi va deveni mult mai deschis colaborărilor de orice tip. Pagina Facebook este un mijloc bun pentru a anunţa ofertele de angajare!

8. Organizează sondaje

Această acţiune este foarte uşor de pus în aplicare pe Facebook. Totuşi, pentru ca sondajul să fie relevant, trebuie să numeri un număr mare de fani, printre care să ai un flux constant de fani activi.

9. Lansează concursuri

O poţi face în numele clientului sau în numele tău, atunci când îţi gestionezi pagina personală. Concursurile sunt o modalitate de a dinamiza fanii şi de a-i face să vorbească altor prieteni despre pagina ta. Miza concursului nu trebuie să fie un premiu substanţial, însă trebuie să fie suficient de valoros ca să le trezească interesul şi să îi transforme în fani activi.  Încearcă să îi implici cerându-le să contribuie cu materiale proprii: fotografii, filme video etc.

10. Leagă-ţi pagina de Facebook la contul de Twitter

Pentru a conecta pagina de Facebook  la cea de Twitter, accesează adresa www.facebook.com/twitter . Toate informaţiile publicate pe Facebook sunt automat trimise spre contul de Twitter.

Recomanda prietenilor

Leave a Reply