Afilieri Internationale

Conferința Fake News – ediția a II-a

21.05.2019 | scris de | categorie: Afilieri Internationale, Recomandari, Știri

Participare pe baza de inscriere la arrpoffice@gmail.com

Keynote Speakers
ELISE MITCHELL, president International Communications Consultancy Organization (ICCO)
Elise Mitchell este președintele International Communications Consultancy Organization (ICCO), una dintre cele mai mari organizații de relații publice din lume, prezentă în 66 de țări, reunind peste 3000 de agenții. Elise este unul dintre cei mai importanți profesioniști în domeniul comunicării strategice și al relațiilor publice din SUA, cu o experiență de peste 25 ani. Este fondatorul companiei „Mitchell Communication”, una dintre primele 10 firme de relații publice din punct de vedere al rapidității creșterii la nivel mondial, clasată de două ori în top Inc.500/5000 al firmelor cu creșterea cea mai rapidă din America. Ca recunoaștere a realizărilor sale, Mitchell a primit numeroase premii, printre care și Antreprenorul Anului, Agenția de PR a Anului – PRWeek, și a fost inclusă în top 50 Power Player în PR.

PAUL HOLMES, Founder & Chair HOLMES REPORT
Paul Holmes reprezintă un nume de referință pentru specialiștii din domeniul relațiilor publice. Este fondatorul și președintele „The Holmes Report”, un excelent instrument ce vine în sprijinul specialiștilor în PR, oferind analize și insight-uri ale industriei de relații publice. Paul este și fondatorul „Sabre Awards”, una dintre cele mai importante competiții de PR din lume.

CESARE VALLI, Managing Director SEC, Sp. A, Italy, member of Board
Cesare Valli este unul dintre veteranii relațiilor publice din Europa. De câțiva ani, lucrează la una dintre cele mai mari firme de PR, advocacy și comunicare strategică din lume. A fost președintele „Hill & Knowlton Strategies” din zona mediteraneeană și de est a Europei, a condus prima campanie de privatizare din Italia. Are o vastă experiență în gestionarea proiectelor integrate de comunicare, precum și în campaniile de comunicare corporativă și de produs.

ANGELA CRISTEA, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România
Cu peste 20 de ani de experiență în managementul comunicării instituționale, Angela Cristea a lucrat în România, Turcia și Egipt. În 2010, Angela Cristea a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene, responsabil pentru extinderea UE și politica de vecinătate. Din 2011 a lucrat pentru Direcția Generală de Agricultură și Dezvoltare Rurală, unde a fost șeful Departamentului de Comunicare și a pregătit campania de informare privind reforma politicii agricole comune la nivel UE.

ALINA BÂRGĂOANU, Decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, Alina Bârgăoanu este profesor universitar și decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Adminstrative. Este membru al grupului de experți la nivel înalt privind știrile false și dezinformarea online – Comisia Europeană, președinte al CA al Institutului European din România și autor al cărții „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”.

GABRIEL PÂSLARU, Președintele Asociației Române de Relații Publice
Fost jurnalist la Agerpres și Associated Press, Gabriel este președintele Asociației de Relații Publice din România – ARRP și membru al Consiliului de Administrație al ICCO. În 1992, a fondat prima companie de relații publice din România – Perfect Ltd.Co. Gabriel are o vastă experiență în domeniul relațiilor cu presa, gestionarea evenimentelor și a reputației.

Programul conferinței
9.30 – 10. 00 ÎNREGISTRARE ȘI CAFEA DE BUN VENIT

10.00 – 10.15 FIRESIDE CHAT
„Impactul Fake News în relațiile publice”
Gabriel Pâslaru, președinte ARRP
în dialog cu
Cesare Valli, Managing Director SEC Sp. A Italy
10.15 – 11.15 SESIUNE DE DESCHIDERE
România față în față cu Fake News. EU Rapid Alert System
Speakers:
Angela Cristea, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România – „Big Little Lies”
Alina Bârgăoanu, Grupul de experți la nivel înalt  al Comisiei Europene pentru știrile false și dezinformarea online/ Decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA
Q & A 10 min

11.15 – 11.30 FAKE NEWS – O AMENINȚARE LA VIITORUL PR-ULUI?
Keynote Speaker:
PAUL HOLMES, founder and chair of The Holmes Group
Q & A 5 min

11.30 – 11.45 COFFE BREAK

11.45 – 12.15 IMPACTUL ȘTIRILOR FALSE ȘI DEZINFORMĂRII ÎN ECONOMIE ȘI SOCIETATE – STUDII DE CAZ
Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române și directorul LARICS
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR
Constantin Spînu, șeful Direcției informare și relații publice MapN
Gabriela Folcuț, director Executiv Asociația Română a Băncilor
Vasile Iuga, Institutul Aspen – „Impactul Fake News asupra burselor de valori” TBC
Q & A 5 min

12.15 – 13.15 NETWORKING LUNCH

13.15 – 14.15 COMUNICAREA COMPANIILOR ÎN ERA FAKE NEWS ȘI A DEZINFORMĂRII
FAKE NEWS ȘI RISCUL AFECTĂRII BRANDULUI ȘI REPUTAȚIEI
Keynote Speaker:
ELISE MITCHELL, Președintele ICCO
Q & A 5 min
Speaker:
Dumitru Borțun, președintele Juriului de Onoare ARRP

14.20 – 14.35 „WHY DO PEOPLE FALL FOR FAKE NEWS”
David Rand, Associate Professor of Management  Science and Brain and Cognitive Sciences at MIT – via Skype
Q & A 5 min

14.40 – 15.50 INSTRUMENTE ÎN IDENTIFICAREA ȘTIRILOR / INFORMAȚIILOR FALSE,.CUM TRIEM INFORMAȚIILE
ȘI ROLUL INFLUENCERILOR ȘI AL SOCIAL MEDIA
Speakers:
Claudia Nicolae, director general AGERPRES
Ioana M. Ionita, senior editor Adevărul TBC
Adrian Moraru, director IPP
Alison Mutler, former AP correspondent in Romania
Elena Calistru, președinde Funky Citizen TBC
Cristian China-Birta, consultant social media
Florin Șerban, profesor de jurnalism în Hong Kong, doctor în științele comunicării – via Skype

PARTENERII CONFERINȚEI: ICCO, Kaufland Romania și BDR Associates

CU SPRIJINUL: Jump to SMART-ERomania, Perfect Ltd. Co, COMM360, Babylon Consult, Godmother

MONITORIZAT de Media Image

PARTENERI MEDIA: Adevărul, AdPlayers, Agerpres, Europa FM, IQads, Naţional FM, Pagina de media, PR Romania, PR Wave, România Liberă, SMARK,

ECHIPA ARRP

Consiliul Director
Gabriel PÂSLARUpreședinte
Fost jurnalist la Agerpres și Associated Press, Gabriel este actualul președinte al Asociației de PR din România – ARRP și membru al Consiliului de Administrație al ICCO. În 1992, a fondat prima companie de PR din România – PERFECT Ltd.Co (www.perfect.ro). Activând de mai bine de 27 de ani în domeniul PR, el a acumulat o redutabilă experiență națională și internațională.

Cătălina ROUSSEAU – vicepreședinte
Cătălina este președinte și CEO BDR Associates și Country Manager al SUperbrands, agenție independentă de relații publice și unul dintre pionierii și liderii constanți ai industriei locale de profil, fondată în urmă cu peste 20 de ani. Cătălina este un model antreprenorial „de cursă lungă” care a reușit să-și extindă operațiunile chiar și dincolo de granițele României, bucurându-se constant de respectul și afilierea la rețeaua internațională Hill + Knowlton Strategies.

Camelia SPĂTARU – vicepreședinte
Camelia este o cunoscută jurnalistă TV, consultant politic și media, cu o experiență de aproape 22 de ani în presă și peste 7 ani în comunicare și PR. Este și fost purtător de cuvânt al Guvernului. Camelia este un bun expert în comunicarea de criză, organizațională, public speaking, precum și trainer media. Conduce și propria sa companie, specializată în conferințe, în domeniul Smart City (jumptosmart.ro)

Cătălin HOSU – vicepreședinte
Cătălin a activat întotdeauna pentru lideri ai pieței, în calitate de jurnalist de radio, TV și presă scrisă, manager de comunicare, de relații cu presa și purtător de cuvânt pentru companii multinaționale, consultant de comunicare strategică și comunicare de criză. Este fondator și manager al agenției de comunicare strategică COMM360.

Ella NICA – vicepreședinte
Fost jurnalist, cu peste 15 ani de experiență în presa scrisă, Ella deține expertiză în analiza de informații, advocacy, competitivitate, relații publice și comunicare.

Juriul de onoare
Dumitru BORȚUN – președinte
Dumitru Borțun este doctor în filosofie și profesor universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București – SNSP, unde predă cursurile „Analiza discursului public” și „Semiotică”. Din 2016, este președintele Comitetului de organizare al Conferinței Internaționale Semiosis în Communication, organizată o dată la doi ani, de SNSPA, în colaborare cu International Association for Semiotic Studies – IASS. Este membru fondator al Asociației Române de Relații Publice – ARRP (din 1995). Adunarea Generală din 2 martie 2005 l-a ales Președintele ARRP, funcție pe care a deținut-o până în mai 2008. În prezent, este Președintele Juriului de Onoare al ARRP.

Răduț BÎLBÎIE – membru
Răduț Bîlbîie este conferențiar universitar doctor, consilier la Ministerul Educației Naționale. Este doctor în științe filosofice și are o experiență de peste 20 de ani în domeniul relațiilor publice și jurnalismului.
Răduț a fost redactor-șef al Redacției militare de radio, director al Trustului de Presă al MapN și director al Direcției informare și relații publice (DIRP) a Ministerului Apărării Naționale.

Corneliu COJOCARU – membru
Figură cunoscută a mass media din România, Cornel a fost, între 1993 și 1997, redactor în redacția de Știri interne a Televiziunii Române. În 1997, devine purtătorul de cuvânt al Băncii Comerciale Române. În calitatea sa de director de comunicare, Cornel Cojocaru a gestionat reputația băncii și a grupului BCR atât pe plan intern, cât și extern. Din 2013 până în 2019, Cornel a fost consilier în Cadrul Direcției de Comunicare a Băncii Naționale Române. Cornel Cojocaru este, din 1998, președinte al Comisiei de comunicare a Asociației Române a Băncilor, precum și membru al Asociației Române de Marketing din 2000.

Recomanda prietenilor

Leave a Reply