Afilieri Internationale

Eveniment pentru industria de PR din Romania: vizita Presedintelui ICCO la Bucuresti

28.03.2017 | scris de | categorie: Afilieri Internationale, Comunicate de presă, Recomandari, Știri

UPDATE: Comunicatul de presă al ICCO emis în urma întâlnirii de la București este aici.

Industria de Relații Publice din România se pregătește să adere la platforma globală The International Communications Consultancy Organisation (ICCO). În etapa premergătoare afilierii Asociației Române de Relații Publice (ARRP) la organizația internațională, președintele ICCO, Maxim Behar, a fost prezent în România pentru a discuta cu specialiști și reprezentanți ai agențiilor oportunitățile de colaborare, dar și tendințele actuale din acest domeniu.

Posibilitatea de a schimba idei și bune practici cu membrii ICCO, dezvoltarea unor strategii și acțiuni comune, participarea la evenimente internaționale sunt doar câteva dintre avantajele cooperării dintre cele două asociații, prezentate în cadrul unei întâlniri organizate vinerea trecuta în parteneriat cu BDR Associates, care a inițiat și înlesnit comunicarea între ICCO și ARRP, precum și cu susținerea Institutului Bancar Român.

Gabriel Pâslaru, președintele ARRP, menționează: „Afilierea ARRP la ICCO este o ocazie excepțională de pune în lumină, pe un larg plan internațional, performanța agențiilor de relații publice din România și de a face un valoros schimb de know how și de valori cu firme de specialitate din întreaga lume. Invităm cât mai multe firme să se alăture acestui demers, pentru a susține afilierea și ne dorim ca această resursă cu mare potențial de cunoaștere să fie pusa în valoare cât mai curând, în beneficiul industriei comunicării din România”.

,,Acest eveniment este un pas important în definitivarea parteneriatului cu ARRP, apreciez foarte mult România, cunosc performanțele domeniului comunicării de aici și vă asigur că ICCO așteaptă demult și cu mult interes această afiliere, posibilă acum prin ARRP, care va reprezenta un câștig reciproc și va îmbogăți știința comunicării la nivel global”, a declarat Maxim Behar.

În cadrul vizitei în România, dl. Maxim Behar a avut și o întrevedere cu dna. Mădălina Dobrovolschi, consilier de stat, purtător de cuvânt al președintelui României, cu care a schimbat opinii  pe aspecte legate de rolul actual al comunicării, de evoluții și perspective în România și în plan internațional.

Despre ARRP: Fondată în 1995, Asociația Română de Relații Publice a fost creată pentru a face comunitatea comunicatorilor din România mai puternică. Astăzi, asociația reunește atât specialiști redutabili care au pus bazele acestei profesii în țara noastră, cât și tineri profesioniști, aflați la începutul carierei lor.

Despre ICCO: Una dintre cele mai mari organizații internaționale de relații publice, The International Communications Consultancy Organisation este reprezentată de asociații naționale din 48 de țări de pe toate continentele, reunind peste 2.500 de agenții.

Recomanda prietenilor

Leave a Reply