Știri

Lecţii de comunicare în metrou

26.06.2012 | scris de Irina Patru | categorie: Știri

Sau despre deosebirea dintre “a privi “ şi “a vedea”, “a asculta” şi “a auzi”

În metrou vezi şi auzi vrute şi nevrute. Aparent, e doar o mulţime pestriţă de oameni, aflată permanent într-un zumzet fără sens. Cei mai mulţi dintre noi aleg să se izoleze. În spatele unei cărţi, cu căştile în urechi, răsfoind presa pe mobil sau verificând statusurile de Facebook. Cam asta fac şi eu. E cea mai comodă şi plăcută variantă.
Vă propun însă ca din când în când să facem un efort de observaţie activă. Să privim şi mai ales să ascultăm. În metrou există viaţă. Poveşti. Oameni cu probleme şi cu bucurii. Revederi. Discuţii de complezenţă (multe!), dar şi discuţii adânci despre valori şi sens, despre frustrări şi surse de pură fericire.

În metrou îi putem găsi chiar pe oamenii din spatele “grupurilor ţintă” din campaniile pe care le pregătim. Conectorii. Influenţatorii. Vânzătorii. Experţii. Followerii. Liderii. Carieriştii. Fashionistele. Mamele. Adolescenţii. Pensionarii. Oamenii muncii fizice. Şmecheraşii. Toţi la un loc, (co)existând într-un cadru obişnuit pentru ei.

Şi atunci, cum să-ţi permiţi să nu-i observi? Cum să ignori şansa de a afla ce citesc, ce gadget-uri folosesc, cu cine se însoţesc, care le este programul zilnic, cum preferă să se îmbrace, ce muzică ascultă, ce expresii folosesc, despre ce subiecte discută? (Citeste mai departe)

 

Recomanda prietenilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *