Misiune, viziune si valori

Misiune

ARRP promovează activitatea de Relații Publice în România, protejează statutul profesional al specialiștilor din acest domeniu și acționează constant pentru profesionalizarea și standardizarea ocupației de practician al relațiilor publice în conformitate cu standardele internaționale în domeniu. ARRP reprezintă interesele membrilor asociației în particular și ale breslei în ansamblu,  atât la nivel național, cât și la nivel internațional, prin parteneriate cu alte asociații de profil din lume și afiliere la comunitatea globală.

 

Viziune

ARRP își propune să contribuie la promovarea corectă a disciplinei relațiilor publice în Romania și la creșterea constantă și consistentă a profesionalismului breslei. Le vom oferi profesioniștilor un spațiu real de comunicare, un mediu inovator și provocator în care să fie facilitate dialogul și cooperarea între membrii Asociației. Vom fi liantul între specialiștii din Relații Publice și împreună cu ei vom ridica standardele profesionale din domeniu.

 

Valori

Pentru îndeplinirea misiunii noastre, ne bazăm pe un set de valori în care credem cu tărie şi fără de care credem că profesia de practician de relaţii publice nu ar putea exista:

  • Profesionalism – credem că relaţiile publice sunt o ştiinţă care se ghidează după reguli bine definite.  De aceea, promovăm toate acele standarde care contribuie la profesionalizarea Relațiilor Publice în România şi la alinierea acestei discipline la standardele internaţionale.
  • Cooperare – considerăm că Relaţiile Publice se pot dezvolta în România prin întărirea legăturii dintre profesioniştii care practică această disciplină. De aceea, credem în cooperarea dintre aceştia şi sprijinim iniţiativele care respectă această valoare.
  • Integritate – credem că integritatea este una dintre valorile care definesc în esenţă Relaţiile Publice ca profesie. De aceea, prin acţiunile noastre, promovăm toate acele standarde profesionale şi etice care pot asigura un mediu profesional integru capabil să promoveze interesele şi autoritatea profesională a celor din domeniu.
  • Inovare – considerăm că inovarea este o valoare cheie fără de care Relațiile Publice nu ar putea creşte şi nu ar putea asigura un spațiu de comunicare etic și profesionist. Din acest motiv, credem în toate acele inițiative care sunt bazate pe soluţii inovatoare şi care ne ajută să ținem pasul cu schimbările mediului socio-cultural.