Afilieri Internationale

Studiu global în domeniul comunicării strategice

Până pe data de 31 martie,  profesioniștii din domeniul comunicării din România sunt invitați să se alăture colegilor lor europeni, participând  cel mai mare studiu global în domeniul comunicării strategice, coordonat de EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association) accesnd link-ul www.communicationmonitor.eu.

(Iată rezultatele de anul trecut: https://www.youtube.com/watch?v=547VaUmpTVY.)

The European Communication Monitor reprezintă o cercetare realizată de European Public Relations  Education and Research Association (EUPRERA) împreună cu European Association of Communication Directors (EACD), susținută Prime Research International, lider global în cercetări în domeniul comunicării. Proiectul este coordonat de profesori ai unor universități de renume din Europa. 

Aflat la a 10-a ediție, European Communication Monitor vizează anul acesta subiecte ardente precum  impactul Big Data asupra comunicării sau relevanța aplicațiilor asupra domeniului PR. Mai mult, cercetarea privește rolul influențatorilor din cadrul  rețelelor  sociale, impactul competențelor digitale și de management, modalitățile de conectare cu managementul de top sau cu acționarii sub spectrul noii conectivități de ordin digital.

De asemenea, studiul urmărește identificarea caracteristicilor ce diferențiază  departmentele de comunicare cu rezultate excelente și locurile comune între strategiile de comunicare folosite în diferite țări europene. Cercetarea permite realizarea unor comparații între țările europene sau fixarea unor repere între diferite tipuri de organizații (companii private sau cu acționariat, non-profit, agenții sau instituții guvernamentale) ce fac studiul deosebit de relevant pentru oricine lucrează în acest domeniu. 

Participanții pot răspunde până la data de 31 martie  la chestionarul on-line ce conține aceste întrebări,  împărtășindu-și experiența lor,  pentru a contura o imagine esențializată a acestei discipline în plină dezvoltare. Fiecare participant va primi un raport integral al rezultatelor studiului și va putea câștiga unul dintre cele 5 ceasuri Alcatel Onetouch Watches,  compatibile cu smartphone-urile Apple and Android.

Cu peste 2,250 de participanți din  41 de țări la ediția din 2015, European Communication Monitor este cel mai mare studiu global în domeniul relațiilor publice și al managementului comunicării la nivel global. Studiul are caracter științific, iar identitatea participanților rămâne anonimă. 

Rezultatele vor fi  prezentate în cadrul European Communications Summit la  Brussels, în luna iulie  2016 și ulterilor la alte conferințe la nivel global. 


Recomanda prietenilor

Leave a Reply